Kiemelt hírünk

2016. 10. 10. - hétfő

Megújult iskolánk honlapja - Beíratkozás a 2023/24-es tanévre - a HÍREK menüben Elkészült új honlapunk, ami reszponzív is:...

Halloween témahét

Október 24-28. között tartottuk meg a nyelvi projekt keretében, 2. Halloween hetünket.

Nagy izgalommal zajlottak az előkészületek. Készültek a dekorációs elemek és az otthoni feladatok. Idén egy tököt kellett készíteni, bármiből, amit otthon találtunk. 45 tanuló nevezett a versenybe, és 57 db tök készült, változatos méretben és technikával.

Több órán is  foglalkoztunk a Halloween történetével, szokásaival, szimbólumaival és természetesen a töklámpás készítésével. Angol órán dalokat, verset, mondókát tanultunk, amiket elő is adtunk a pénteki műsoros délután keretében. Minden osztály fellépett, a műsor nagyon jó hangulatban zajlott.

A folyosó, az aula és az angol terem is szép  Halloween dekorációt kapott.

Csütörtökön „sárga napot” tartottunk. Aki csak tudott sárga felsőben jött ezen a napon. Délután kis csoportokban különböző feladatokat kellett megoldani, volt tökvájás és díszítés, múmia szendvics és, sütőtökgolyó készítés, origamizás és osztályonként készült egy-egy Halloween poszter is. A végén mindenki bemutatta az osztálya által készített termékeket és jó hangulatban közösen elfogyasztottuk a szendvicseket és a sütit.

 A poszterek a töklámpások és a pályázatra érkezett tökök, valamint a technika órán készült pókhálók, mécsesek, szellemek és denevérek a műsor díszletében kaptak helyet.

Úgy határoztunk, hogy ezt a projektet a következő években is megtartjuk!