Kiemelt hírünk

2016. 10. 10. - hétfő

Megújult iskolánk honlapja - Beíratkozás a 2023/24-es tanévre - a HÍREK menüben Elkészült új honlapunk, ami reszponzív is:...

Pályázatok

EFOP-4.1.2-17-2017-00015 Dél-Zselic Általános Iskola és tagintézményei hátránykompenzációt szolgáló infrastrukturális fejlesztése

 

Széchenyi 2020 - EFOP-4.1.2-17-2017-00015

Dél-Zselic Általános Iskola és tagintézményei hátránykompenzációt szolgáló infrastrukturális fejlesztése

 

Kedvezményezett neve

Szigetvári Tankerületi Központ

Projekt azonosító száma

EFOP-4.1.2-17-2017-00015

Projekt címe

Dél-Zselic Általános Iskola és tagintézményei hátránykompenzációt szolgáló infrastrukturális fejlesztése

A szerződött támogatás mértéke (%)

100%

A projekt tartalmának bemutatása

Mind a négy megvalósítási helyszín tekintetében az Intézmények fejlesztési javaslatinak, a helyi adottságoknak és a pályázati kiírásban szereplő támogatható tevékenységnek az összevetésével alakítottuk ki a fejlesztési koncepciónkat. Tekintettel arra, hogy a meglévő épületek befogadó méretében megfelelnek a jelenleg adott és a jövőben várható tanulólétszám elhelyezésére, ezért sem bővítéssel sem új építmény építésével nem tervezzünk kapacitásbővítést.

Fejlesztési célunk, a projekt megvalósulásával a tehetséggondozás és a hátránykompenzáció biztosításához, a tanulók neveléséhez, oktatásához, valamint fejlesztéséhez szükséges helyiségek, termek és speciális eszközök segítségével minőségi, korszerű és a feladatellátási helyek tanulólétszámát tekintve hosszútávon fenntartható nevelési-oktatási környezetet tudjunk biztosítani. Az infrastrukturális fejlesztések, energiahatékonysági beruházások fokozzák az intézmény működési hatékonyságát.

1. Dél-Zselic Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola, Szigetvár. Tervezzük a régi épületrészek komplex belső rekonstrukcióját, valamint a természettudományos labor és a tantermek eszközökkel való felszerelését. Az iskola tornatermének felújításával egy régi probléma kerül megoldásra. 

2. Dél-Zselic Általános Iskola Szentlászlói Általános Iskolája, Szentlászló. Szükségessé vált a régi épületrész komplex belső rekonstrukciója, a tanári blokk bővítése, felújítása, továbbá az épület fűtéskorszerűsítése. Tervezzük még az iskola tornatermének és öltözőinek komplex felújítását,  az iskolaudvar eszközökkel történő fejlesztését, tereinek rendbetételét és körbekerítését.

3. Dél-Zselic Általános Iskola Nagydobszai Általános Iskolája, Nagydobsza. Célunk a pályázat során az iskola tornatermének komplex felújítása, fűtésének korszerűsítése. Tervezzük még a sportudvar eszközökkel történő fejlesztését kültéri fitneszeszközökkel. 

4. Dél-Zselic Általános Iskola Somogyapáti Általános Iskolája, Somogyapáti. A pályázatban sor kerül a régi épületrész hibáinak javítására.  Tervezzük még az iskolaudvar elkerítését, valamint a sportpálya felújítását. 

A projekt megkezdésének dátuma

2017. szeptember 1.

A projekt tervezett befejezési dátuma

 

2021. augusztus 31.

 

Szerződött támogatás összege

946.496.487 Ft

 

EFOP-4.1.2-17-2017-00015

Dél-Zselic Általános Iskola Somogyapáti Általános Iskolája:

„A projekt időtartama meghosszabbításra került, a fizikai befejezés várható ideje: 2021.08.31.

A pályázathoz kapcsolódó intézményi munkaterület átadása 2020. március 2-án megtörtént. A közbeszerzésen nyertes O és R Kft. a munkaterület átvételét követően 330 napos kivitelezési határidővel kell az elkészült munkát a megrendelő Szigetvári Tankerületi Központ részére átadni. Az eszközbeszerzéssel kapcsolatos közbeszerzés előkészülete zajlik. „

 

 

 

TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0413 „Élj a lehetőséggel – ne maradj le!” pályázat tevékenységeit, programjait a 2015-2016. tanévben valósítottuk meg.

A természet közeli sporttáborban 60 tanuló és 6 pedagógus vett részt. A programba két egész napos kirándulást terveztünk Badacsonyba és a balatonboglári kalandparkba.

A badacsonyi kirándulás alkalmával, vonattal utaztunk Fonyódig, majd hajóval átmentünk Badacsonyba. Felsétáltunk a Kisfaludy-házhoz, majd egy erdei túra következett a Kisfaludy-kilátóhoz és megcsodáltuk a táj szépségét, megfigyelhettük a Badacsony természeti értékeit.

A balatonboglári kalandpark két legnépszerűbb programja a bobpálya és a kötélpálya volt, ebből kifolyólag a nap nagy részét itt töltöttük, a gyerekek teljes megelégedésére. Mindkét kirándulást emlékeztető totóval zártuk.

A többi nap programja a programterv szerint alakult. A sportversenyek között szerepelt futóváltó, több fordulós asztalitenisz- és labdarúgó bajnokság, játékos váltóverseny és vízidili. A szellemi frissesség karbantartásáról, a Balaton természeti kincsei, élővilágát bemutató „Magyarország madártávlatból - Balaton-felvidék” című film és a hozzá kapcsolódó totó, a kirándulásokon, az esti sétákon, a reggeli madármegfigyeléseken látottak és tapasztaltak gondoskodtak.

A táborba érkezés után a gyerekek öt csapatot alakítottak ki és ezek a csapatok hét folyamán napi több alkalommal különböző próbákon, versenyeken mérték össze tudásukat.

Természetesen a hetet a csapatok közötti verseny eredményhirdetésével, a jól megérdemelt jutalmak kiosztásával zártuk.

Az egészségnapon tanulóink meg tanulhatták mit kell tenni az egészségünk védelme érdekében. A helyes fogmosás, az újraélesztés, az elsősegélynyújtás, az egészséges életmód és táplálkozás, valamint a rendszeres testmozgás témaköröket dolgoztuk fel. Programunk lebonyolításában a védőnő és a családgondozó is segített.

A családi nap keretében ellátogattunk Bikalba, a reneszánsz élménybirtokra. A felnőttek közül a legaktívabb szülők kaptak meghívást, akik legfontosabb segítőink a közösen szervezett programok megvalósításában, illetve a többi szülővel való kapcsolattartásban.

A gyerekek közül pedig azok a tanulók vehettek részt a projektben, akik magaviseletükkel, tanulmányi, illetve közösségi munkájukkal kitűntek társaik közül.

Egy nagyon tartalmas, élményekben gazdag napot töltöttünk el Bikalban, ahol egy századokon átívelő időutazáson vehettünk részt. Az élménypark felidézte és életre keltette a középkori Magyarországot.

Az angol nyelvi témahéten a Halloween eredetét és történetét, a hozzákapcsolódó hiedelmeket és szokásokat dolgoztuk fel. Különböző dekorációk készültek a termekbe és a folyosóra: boszorkány, múmia, szörny, pókháló és pók, denevér, vámpír és töklámpás. A hetet a Halloween Ki Mit Tud?-al zártuk. Minden osztály előadott valamit, amit a hét folyamán tanult, éneket, verset, mondókát. Voltak egyéni, páros és csoportos műsorszámok, sok tanuló jelmezbe öltözött.

A programjainkon a szülők is aktívan részt vettek.


Napközi Erzsébet-tábor 

A nyári szünidő kiemelkedő eseménye volt a Napközi Erzsébet-tábor. 2016. július 25-29. között.

A tábor helyszíne az iskola volt, a programokon 40 diák és 4 pedagógus vett részt. A táborozók napi négyszeri étkezését a somogyapáti konyha biztosította. A gyerekek szállítását a települések - Patapoklosi, Somogyviszló és Somogyapáti - falubuszai végezték. Köszönjük. 

A Napközi Erzsébet-tábor programjainak összeállításában törekedtünk arra, hogy minél szélesebb tevékenységi kört valósítsunk meg, ezért választottuk a komplex programot.

Az egészséges életmód, a környezettudatos magatartás kialakítása, a szociális kompetenciaterületek fejlesztése kapott kiemelt hangsúlyt. A tábori programok megvalósítása során a résztvevő tanulók olyan új ismereteket, új tapasztalatokat, élményeket szereztek, amelyeket későbbi tanulmányaik során is használhatnak. Nagy hangsúlyt helyezünk az együttműködésre, a közösségformálásra is.

Az első nap csapatokat alakítottunk, akik az egész hét során vetélkedtek egymással, a csapatok tagjai pedig igazi közösséggé formálódtak.  Az önismereti és stratégiai játékok segítségével fejlesztettük a tanulók a figyelmét, és memóriáját, valamint logikus gondolkodását. A csapatok tagjai vegyes korosztályból kerültek ki, ezért az együttműködés, az egymásra figyelés, a közös tevékenység fontos volt egész héten át.

A csapatok aszfaltrajzokat készítettek a sportpályára, az iskola palakerítésére pedig színes életképeket terveztek és festettek.  Természetvédelem témakörét akadályverseny formájában dolgoztuk fel.

Az egészséges életmódra nevelés a pedagógiai programunknak is kiemelt eleme. A táborban a gyerekek gyümölcssalátát készítettek, amelyet nagy örömmel el is fogyasztottak.

Sporttevékenységet minden napra terveztünk. Volt ügyességi sorverseny, asztalitenisz és csocsó bajnokság az iskolában, vízi ügyességi játékok a strandon.

A tábor egyik legnagyobb élményét nyújtotta a felújított pécsi állatkert megtekintése. Sok fajta állatot tudtak megfigyelni, megismerni.

A gyerekek a tábor egy hete alatt nagyon jól érezték magukat, sok élménnyel gazdagodtak. 

A galéria megtekintéséhez kattintson ide.